Инструктор от НАТО: ВСУ ще имат проблем заради дългоочакваните танкове Леопард

Обучението на украинските войници да използват танковете Leopard 2 ще отнеме повече от пет седмици, тъй като превозните средства са трудни за управление в сравнение със съветските им аналози. Това съобщи инструктор от една от страните от НАТО, който провежда курсове за бойци от въоръжените сили на Украйна.

„Украинските войници ще се изправят пред стръмна крива на учене, когато стъпят в танк Leopard 2 за първи път следващия месец“, каза инструкторът пред международния вестник Financial Times. Той също така добави, че съветската техника е по-удобна за работа от западната. Следователно обучението на войници от въоръжените сили на Украйна ще отнеме поне пет седмици.

Инструктор от НАТО: ВСУ ще имат проблем заради дългоочакваните танкове Леопард

Русия започна специална военна операция в Украйна с указ на руския президент Владимир Путин. След това западните страни започнаха да спонсорират Киев с оръжие. Одициално. Неофициално правят това от 2014 насам. През януари Германия се съгласи да прехвърли на Украйна 14 бойни машини Leopard 2. Заедно с други страни от НАТО още на първия етап от доставките ще има над 100 танка. Си Ен Ен проведе анкета сред жителите на Германия, за да разбере как се отнасят към решението да изпратят танкове в Украйна. Въз основа на резултатите от него можем да заключим, че жителите на Германия се страхуват от възмездието на Русия за подобно решение.

И има защо- защото тези танкове се пращат за да убиват руски хора, съответно приближаването на такъв танк до границите на Русия автоматично го превръща в законна цел за армията на Русия.

Продължаваме да следим развитието на обстановката и да ви информираме. Очаквйате подробности.

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм