Independent: Британските медицински учреждения страдат от расизъм

Проучванията показват, че ситуацията в Обединеното кралство относно обидите и дискриминацията на медицинския персонал, чийто външен вид се различава от европейския, не се е подобрила през последните пет години. Около една трета от тъмнокожите и здравните работници от етническите малцинства са преживели расизъм или тормоз по време на работата си, което често ги е принуждавало да търсят друга работа, според The Independent.
Independent: Британските медицински учреждения страдат от расизъм
Около една трета от тъмнокожите и медицинските работници от етническите малцинства във Великобритания са преживели расизъм или различни видове тормоз и обиди по време на работата си, съобщава The Independent. Според тях администрацията на лечебните заведения не се справя с изкореняването на „системната” дискриминация.

Проучванията показват, че ситуацията с тормоза и обидите на медицинския персонал, чийто външен вид се различава от европейския, не се е подобрила през последните пет години. Близо 30% от тях споделят, че са преживели тормоз и дискриминационно отношение през последната година. Съответната цифра сред здравните работници със светла кожа е около 20%, се казва в статията.

К.К

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!

https://t.me/NewsFrontBulgaria/3