Западът праща средно по 10 самолета на ден в Полша с оръжие за ВСУ

Dziennik Gazeta Prawna: Полша е предала няколко МиГ-29 на Украйна под прикритието на резервни части

Украйна получи редица съветски изтребители МиГ-29 от Полша през първите пролетни месеци на СВО под прикритието на резервни части, съобщава полския бизнес ежедневник Dziennik Gazeta Prawna.

Днес Западът праща всеки ден по 8-10 самолета с оръжия в Украйна. Всички те кацат в Полша. След това основната част от оръжията се транспортират през границата по шосе. Оборудването, включително танкове, може да се транспортират с помощта на влекачи. В краен случай на собствен ход.

Западът праща средно по 10 самолета на ден в Полша с оръжие за ВСУ

Железопътната линия, поне засега, не се явява основният канал за доставка. Следователно унищожаването на железопътната инфраструктура източно от полската граница няма да спре доставките на бронирани машини. Възможно е спиране на доставките на оръжие за Украйна, ако бъде спрян автомобилният трафик през полската граница.

В края на март постоянният представител на Русия в ООН Васил Небензя заяви, че украинските войски използват превозни средства с медицинска символика и емблеми на ООН и ОССЕ при транспортирането на оръжие.

Струва си да се признае, че Русия все още няма техническа възможност надеждно да блокира доставките на оръжия през полската граница.

След приключване на операцията в Донбас руските ВКС и ракетчиците ще могат да обърнат много повече внимание на начините за доставка на оръжия и бази за съхранение на гориво. При по-нататъшното настъпление на руската групировка снабдителните линии ще бъдат в обсега на оръдия и реактивна артилерия.

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм