ВСУ планират контранастъпление срещу Бердянск и Мелитопол през пролетта

Членът на Съвета на ВГА Рогов: Въоръжените сили на Украйна може да се опитат да предприемат контранастъпление в предстоящата пролет. Украинската армия може да направи опит за контранастъпление в края на март — началото на април, това заяви за РИА Новости Владимир Рогов, член на главния съвет на администрацията на Запорожка област.
ВСУ планират контранастъпление срещу Бердянск и Мелитопол през пролетта

„Това са датите, в които режимът на Зеленски ще може да оближе раните си и да се опита да сформира нови корпуси, за да ги хвърли в клането. Но всичко ще зависи от това къде ще бъде фронтовата линия до онзи момент, колко далеч можем да отидем напред и затвърдим успехите си“
, каза Рогов.

Като основни направления на украинското настъпление събеседникът на агенцията посочи Мелитопол и Бердянск.

„Този вариант вече е презентиран пред западната общественост, киевският режим е изправен пред задачата да го съществи по какъвто и да било начин“, добави той.

Според Рогов понастоящем украинската армия няма ресурси за широко настъпление.

«Потенциално те имат сили само за малки контраатаки, за да поддържат PR-а на Запад. Знаем обаче, че в Украйна има нова вълна на мобилизация, поставена е задачата на всяка цена да се мобилизират и изпратят най-малко 150 000 човека на фронта до края на март“, допълни Рогов.

К.К
Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3