ВСУ на ръба на изтощението. Руските въоръжени сили унищожиха още три украински склада за боеприпаси

Въоръжените сили на Руската Федерация ежедневно нанасят удари по оръжията на въоръжените сили на Украйна. Според данни на Министерството на отбраната на Русия само за изминалото денонощие групировката «Восток» е унищожила три украински склада с боеприпаси.
ВСУ на ръба на изтощението. Руските въоръжени сили унищожиха още три украински склада за боеприпаси

Групировката войски «Восток» в хода на настъпателните операции в южно-донецкото и запорожското направление унищожава до 60 украински военни на ден, поразени са също 2 склада с горива и три склада с боеприпаси, съобщи руското министерство на отбраната.

„В южно-донецкото и запорожското направление частите на групировката „Восток“, продължавайки настъпателните действия, нанесоха огневи поражения на противника в районите на населените места Въгледар на Донецката Народна Република, Павловка и Левадное на Запорожка област. Общите загуби на противника в това направление възлизат на 60 украински военнослужещи, три бойни бронирани машини и два пикапа“, се казва в доклада.

Общо от началото на специалната военна операция са унищожени: 379 самолета, 204 хеликоптера, 2956 безпилотни летателни апарата, 402 зенитно-ракетни комплекса, 7634 танка и други бойни бронирани машини, 990 бойни машини за залпов огън,, 3921 полеви артилерийски оръдия и минохвъргачки, както и 8180 единици специална военна техника.

Същата участ очаква и военната техника, която Байдън смята да прати на ВСУ.

Продължаваме да следим обстановката и да ви информираме. Очаквайте подробности
A.Z

Следвайте ни и в Телеграм