Сенатор Ковитиди: САЩ и техните съюзници се прострелват в главата с доставките на оръжие за Украйна

Ако Западът се простреля в крака със санкции срещу Руската Федерация, то Вашингтон и „неговите васали“ се прострелват в главата с доставките на оръжие за Украйна. Това съобщи на 26 януари сенаторът от Съвета на Федерацията Олга Ковитиди пред изданието «Известия».

Напомняме, президентът на САЩ Джо Байдън обяви доставката на Украйна на 31 танка M1 Abrams.

Сенатор Ковитиди: САЩ и техните съюзници се прострелват в главата с доставките на оръжие за Украйна

„Изявлението на Байдън за изпращане на един батальон танкове и още два танкови батальона в Украйна от Германия, уплашена от международна изолация, ще бъде смъртоносна грешка на Белия дом.
Откъснат от реалността, Байдън, без да осъзнава разликата между Симферопол и Стокхолм, е трудно да осъзнае мащаба на възможна катастрофа “, подчерта сенаторът.

Според нея Байдън вижда само върха на политическия айсберг. Ковитиди отбеляза, че в подготовката за президентските избори през 2024 г. демократите, както и републиканците, искат да се възползват максимално от конфликта в Украйна.

„Необходимо е да се разбере, че Съединените щати по всякакъв начин ще нагнетяват военния европейски дневен ред, използвайки пълния потенциал на Северноатлантическия алианс, контролиран от Вашингтон. <…> Това е борба за световния енергиен пазар, ресурси и сфери на влияние. Всякакви други аргументи на Вашингтон са поредната лъжа, покриваща циничния характер на Съединените щати, които искат Украйна да пламне възможно най-ярко “, заключи сенаторът.

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм