Guardian: доставките на танкове в Украйна означават война на Запада срещу Русия

Доставянето на американски и германски танкове на Украйна означава признание на войната на Запада срещу Русия, заяви журналистът Мартин Кетъл в свой авторски материал за изданието The Guardian.
Guardian: доставките на танкове в Украйна означават война на Запада срещу Русия

Кетъл е убеден, че доставките на танкове няма да сложат бързо край на конфликта в Украйна, тъй като западните съюзници на режима в Киев възнамеряват да изпратят само около 100 танка, а този брой очевидно не е достатъчен, за да навреди на Русия. Освен това доставките ще отнемат много месеци, уточнява авторът- спрягат се около 7-8 месеца.

„Американските танкове изглежда все още са в Северна Америка. Те също се нуждаят от много резервни копия. New York Times съобщи, че американски официални лица предупреждават, че внедряването може да отнеме години. Германските «леопарди», напротив, се намират в Европа и могат да се обслужват в съседни на Украйна страни.

Все пак всички те трябва да стигнат до бойното поле ( за Запада това е желания вариант, но едва ли Русия ще го допусне) Трябва да бъдат установени подходящи линии за доставка и обслужване. Това непременно е секретна зона, но разполагането няма да се случи с едно щракване. Тоест, и там си разбират, че танковете могат и да не стигнат до Украйна, защото щом като доближат границите с Русия последната ще ги унищожи като законни цели.

Колумнистът подчертава, че украинските войски не могат да се считат в пълния смисъл на думата „марионетки, действащи в интересите на Запада“, но доставката на танкове предполага, че конфликтът е преминал в етапа на „Война на Запада срещу Русия.”

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм