CNN: Американските «Абрамси» ще се появят в Украйна едва след шест-осем месеца

Танковете Abrams, доставката на които за Киев беше обявена от американските власти, ще започнат да участват реално във военните действия в Украйна едва след шест до осем месеца — тоест много по-късно от германските «Леопарди», счита военният експерт на CNN и генерал от армията на САЩ в оставка Марк Хертлинг. Според Хертлинг забавянето се дължи на факта, че американските машини са по-трудни за поддръжка, а освен това тепърва трябва да бъдат доставени в Европа от Америка.
CNN: Американските "Абрамси" ще се появят в Украйна едва след шест-осем месеца

“Считам, че «Леопардите» ще се окажат там много по-бързо — според моите прогнози те ще бъдат на позиция и ще воюват след два-три месеца, най-вече защото машините вече са в Европа. „Леопардите” са на въоръжение в общо 13 държави от НАТО и партньори от алианса, но само една държава има „Ейбрамс” – САЩ; Полша все пак ще ги получи, но това ще стане по-късно”, заяви американският генерал в оставка Марк Хертлинг.

“Като цяло моята прогноза е следната: ще видим „Леопардите“ на бойното поле след два-три месеца, но „Абрамсите“ най-вероятно ще се появят там много по-късно: екипажите трябва да се обучат, трябва да се осигури стабилна поддръжка на бойните машини, затова те ще участват в боевете едва след шест или осем месеца”, добави той.

К.К

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!

https://t.me/NewsFrontBulgaria/3