Жителка на освободения Соледар сподели за безчинствата на бойците от ВСУ

Жителка на Соледар, освободен по-рано от Русия, сподели как бойците от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са използвали мирните граждани в града като жив щит, както беше в други градове на Източна Украйна преди пристигането на руската армия.

Жителка на освободения Соледар сподели за безчинствата на бойците от ВСУ

Изданието «Ваши новости» публикува видеозапис на разговор на кореспондента с мирна жителка на освободения Соледар. По време на разговора жената сподели как бойците от Въоръжените сили на Украйна разполагат личен състав и въоръжение в дворовете, прикривайки се зад мирните жители като жив щит.

„Украинските войски се разположиха направо в двора. Прикриха се с нас като жив щит. Имаше домове, които хората вече бяха напуснали отдавна — затова те можеха да стоят там.

Но те се разположиха точно в домовете, в които имаше хора…

Започнаха да стрелят, а веднага след това последваха руски ракети в отговор.

Лично ги помолих: «Момчета, моля ви, махнете се оттук, идете в друг двор, в който няма хора», сподели жителката на Соледар.

«Ти какво, мамка ти мръсна, Русия ли очакваш, орките?!», отговорили украинските бойци.

Припомняме, че освобождаването на Соледар от силите на ЧВК «Вагнер» стана факт вечерта на 11 януари, по-късно тази информация бе потвърдена от Министерството на отбраната на Руската Федерация.

По-рано съобщихме: Al Binaa, Ливан: НАТО претърпя унизително поражение в Донбас с падането на Соледар

Al Binaa: Превземането на Соледар от руските войски говори за краха на украинските сили в Донбас

Завземането на Соледар означава падането на изключително важна крепост за Украйна и нейния «почти пълен крах» в Донбас, пише Al Binaa. Унищожени са стратегическите резерви на въоръжените сили на Украйна и НАТО. Тяхното унизително поражение може да се счита за началото на края на конфликта, убеден е авторът.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3