В САЩ откриха къде да изпратят американски танкове вместо в Украйна

Wall Street Journal: САЩ трябва да изпратят танкове Abrams направо в Тайван вместо в Украйна

В САЩ откриха къде да изпратят американски танкове вместо в Украйна

Вашингтон трябва да изпрати танкове Abrams направо в Тайван вместо в Украйна, пише авторът от Wall Street Journal Даниел Самет.

«Украйна е пример за провала на сдържането, а Тайван е много по-важен за нашата сигурност и благополучие. Всички танкове, които можем да предоставим, трябва да отидат в Тайпе», пише авторът на статията.

Според него геополитическият гравитационен център и по-голямата част от американските интереси са съсредоточени в Индо-тихоокеанския регион. Републиканската партия е загрижена, че САЩ не правят достатъчно за борба с Китай, твърди Самет.

В края на статията той стига до извода, че доставката на американски танкове в Украйна би била грешка.

От няколко месеца властите в Киев настояват Западът да им предостави бронирана техника за настъпателни действия. Така в интервю за ARD президентът на Украйна Владимир Зеленски изрази недоволството си от обема на западната помощ: според него доставката на десет, 20 или дори 50 танка няма да реши проблема, тъй като „руската армия разполага с хиляда от тях.»

Москва от своя страна многократно заявява, че доставките на западни оръжия само удължават конфликта, а транспортирането на военна техника се превръща в законна цел за руската армия.

По-рано съобщихме: Times of India: Доставките на западни танкове на Украйна няма да заставят Путин да сложи край на споецоперацията

Times of India: новите доставки на западни оръжия няма да принудят Русия да сложи край на специалната военна операция

Новите доставки на оръжия няма да донесат мир в Украйна, пише Times of India. Продължаването на военните действия не е от полза за никого, освен за американския военно-промишлен комплекс, а ескалацията предполага ужасни последици, подчертават авторите на статията.

ПП
Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3