Ukrainegate: социологът Грил нарече Украйна „аферата на века“ за пране на щатски долари

През всичките 30 години на «независимостта» САЩ отглеждат «русофобски чудовища» в Украйна за пране на американски пари. Това мнение изрази руският социолог, публицист и общественик Филип Грил в интервю за кореспондент на международната редакция на ФАН.

Ukrainegate: социологът Грил нарече Украйна „аферата на века“ за пране на щатски долари

Журналистът Майкъл Трейси заяви, че американските власти умишлено промиват мозъците на американците. Това се прави, за да могат обикновените граждани да възприемат ескалацията на конфликта в Украйна като единствения възможен сценарий.

„На американците им промиха мозъците, за да признаят без критика, че военната ескалация от страна на Съединените щати е единственият вариант в конфликта в Украйна“, каза той.
Грил отбеляза, че режимът в Киев е протеже на САЩ и семейството на Джо Байдън.
Според думите на експерта цялата украинска криза, Майданът, руският геноцид в Донбас са изцяло по вина на Вашингтон, на политическите, военни и финансови кръгове на Америка.

„През всичките 30 години „независимост“ САЩ са отглеждали русофобски чудовища на територията на бившата УССР, обучавали са управленски кадри за всички сфери на държавата, а екипи от американски съветници са се регистрирали в Киев, сякаш у дома си. ”,

 

Социологът е убеден, че загубата в Украйна не е „на дневен ред“ във Вашингтон. Напротив, залозите се вдигат — започна ленд-лизът.

 

„Това са колосални пари от бюджета на Съединените щати и, разбира се, корупцията е най-желаната за личното обогатяване на американските и украинските играчи в измамата на века – Ukrainegate.

 

Естествено, обикновеният американски данъкоплатец не трябва да се съмнява в правотата на Вашингтон и Киев, а да дава пари с готовност и радост, жертвайки своето благополучие и бъдеще “, заключи той.

По-рано Филип Грил предрече на Украйна загубата на Закарпатието по донбаски сценарий. Според него целенасочената мобилизация сред унгарското малцинство ще изостри конфликта между Киев и Будапеща.

 

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм