The Wall Street Journal: Помощта за ВСУ подкопава способността на САЩ да водят пълномащабна война

Украинският конфликт разкри сериозни проблеми в американската военна промишленост, пише WSJ. Запасите от оръжие в Съединените щати бързо намаляват и няма как бързо да се попълнят. В резултат на това Вашингтон не е в състояние да води продължителна война.

The Wall Street Journal: Помощта за ВСУ подкопава способността на САЩ да водят пълномащабна война

Конфликтът в Украйна демонстрира неспособността на американските оръжейни производители да попълнят въоръжените сили, пише изданието.

Конфликтът в Украйна разкри много проблеми във военната промишленост на САЩ, които биха могли да ограничат способността на американската армия да води продължителна война с Китай, според новото проучване.

Този продължителен конфликт също разкри стратегическата опасност, пред която са изправени Съединените щати, тъй като техните запаси от оръжия бързо намаляват и отбранителните компании не могат да ги попълнят бързо. Точно това се казва в проучването на Сет Джоунс, старши вицепрезидент на Центъра за стратегически и международни изследвания във Вашингтон.

„Изводът е, че отбранителната промишлена база според мен не е готова за настоящите условия на сигурност, които съществуват в момента“, каза Джоунс в интервю.

Настоящият режим на работа на отбранителната индустрия е «по-подходящ за мирно време», добави той.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3