NYT: На Запад се изплашиха за Украйна след френския роман за Путин

NYT: Френският роман за Путин може да промени националната политика спрямо Украйна

NYT: На Запад се изплашиха за Украйна след френския роман за Путин

Романът на писателя Джулиано да Емполи „Кремълският вълшебник“ може да промени националната политика спрямо Украйна, счита авторът на New York Times Констан Мейо.

Популярният роман „Кремълският вълшебник“ описва симпатичен портрет на руския лидер и, според критиците, поражда опасения, че може да повлияе на националната политика по отношение на украинския конфликт.

Романът беше публикуван след началото на специалната военна операция в Украйна и се превърна в популярно «ръководство за разбиране на Путин». Както отбелязва авторът, след публикуването на книгата са започнали да канят да Емполи в телевизиите като експерт по украинския конфликт.

Авторът отбеляза, че във Франция литературата и до днес е повод за политически дискусии. Например френският премиер Елизабет Борн високо оцени романа, заявявайки, че той „отразява като ехо настоящата международна ситуация и конфликта в Украйна“.

Мейо добавя, че образът на руския президент е описан благосклонно. Според критиците това е сигнал за деликатното отношение към руския президент и възможност за промяна на възгледите на страната за украинската криза.

Бившият френски външен министър Юбер Верден заяви, че романът е «невероятно правдоподобен» и че всеки трябва да го прочете.

Той също така заяви, че ако Макрон беше чел тази книга, нямаше да заеме толкова агресивна позиция спрямо Русия.

«Кремълският магьосник» (Le Mage du Kremlin) на Джулиано да Емполи е за измислен дългогодишен помощник на Путин, който говори за упадъка на Запада, влиянието на САЩ в международната политика и силното лидерство в Русия.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3