Нацистите от «Кракен» бяха изпратени да усмирят разбунтувалите се от 79-та бригада на ВСУ

Двеста четиридесет и седем бойци от 79-та отделна десантно-щурмова бригада на Въоръжените сили на Украйна отказаха да започнат контраатака срещу Маринка в ДНР: за „повишаване“ на морално-психологическото им състояние бяха изпратени нацистите от терористичната организация «Кракен».

Нацистите от "Кракен" бяха изпратени да усмирят разбунтувалите се от 79-та бригада на ВСУ

Един из Telegram-каналите публикова попаднал в Мрежата документ, в който командирът на 79-та отделна десантно-щурмова бригада на Въоръжените сили на Украйна полковник Луценко съобщава на командващия оперативното командване «Изток» генерал-майор Микацу О.М. за отказа на 2 батальон в рамките на 247 военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна да изпълнят задачи по време на контранастъплението в населеното място Маринка.

На свой ред генерал-майор Микац О.М. взел решение на място да бъде изпратен взводът на нацистите от «Кракен» в качеството му на заградотряд, за да заставят разбунтувалите се украински войници под смъртна заплаха да изпълнят така поставените задачи.

«Не гарантираме истинността на документа, но ситуацията в николаевската 79-та бригада наистина са лоши. В бригадата започнаха и старите конфликти между руснаци и западняци: първоначално 79-та бригада бе формирана от жители на Николаевска област, но сега там активно започнаха да изпращат «западняци», с които жителите на източна Украйна, меко казано, не намериха общ език», отбелязва авторът, прилагайки актуални снимки с пленени бойци от бригадата.

«Кракен» е призата за терористична организация и е забранена на територията на Русия.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3