Киев иска от западните съюзници доставка на изтребители, кораби и подводници

Spiegel: Мелник поиска от НАТО да прехвърли изтребители, кораби и подводници в Украйна

Политическите наблюдатели на известното германско седмично списание Der Spiegel, коментирайки предоставянето от страна на страните от колективния Запад на безпрецедентна военна помощ за Украйна, говориха за поредното настойчиво искане на представителя на режима в Киев да достави още един пакет военна помощ за нуждите на въоръжените сили на Украйна.
Киев иска от западните съюзници доставка на изтребители, кораби и подводници

Така заместник-ръководителят на украинското външно министерство Андрей Мелник заяви, че в допълнение към танковете Leopard 2, обещани от западните съюзници на Киев, въоръжените сили на Украйна също имат остра нужда от модерни западни изтребители Eurofighter и Tornado, както и от военни кораби и подводници за Украинския флот на Въоръжените сили на Украйна.

„[Доставката на Leopard 2] е само първата стъпка. Имаме нужда от военни кораби, за да защитим крайбрежието, имаме нужда и от подводници, за да предотвратим опасността от ново нападение от Черно море“, изброи представителят на украинската дипломация поредните искания на Киев, като същевременно отбеляза, че страните от колективния Запад могат да доставят на Украйна съвременни оръжия без заплаха за собствената си сигурност.

Напомняме, че преди известно време германски политик, член на Бундестага Даниел Рой направи изявление, че така наречените украински „почитатели на Бандера“, представлявани от представители на украинското правителство и по-специално заместник-министъра на външните работи на Украйна Андрей Мелник, са изключително доволни от доставката на нови оръжия.

По-рано беше съобщено, че Пентагонът и Залужни настояват Зеленски да започне изтеглянето на войските от Артьомовск.

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм