Daily Sabah: ЕС избра Истанбул за домакин на срещата на върха в подкрепа на Украйна

Главата на делегацията на ЕС в Турция Николаус Майер-Ландрут обяви плановете на блока да проведе «голям форум» за Украйна на 22 февруари в Истанбул, пише Daily Sabah. Според Мейер-Ландрут събитието ще се съсредоточи върху геополитическите и икономическите последици от украинския конфликт и също така ще позволи на ЕС да изрази подкрепата си за Украйна.

Daily Sabah: ЕС избра Истанбул за домакин на срещата на върха в подкрепа на Украйна

Европейският съюз планира да проведе „голям форум“ в Истанбул на 22 февруари, който да съвпадне с годишнината от началото на руската специална операция в Украйна, съобщава Daily Sabah, цитирайки изявление на главата на делегацията на ЕС в Турция, Николаус Майер-Ландрут.

Според Майер-Ландрут на това събитие се планира да бъде поканен представител на украинското правителство, както и представител на Турция. Очаква се форумът да бъде посветен на геополитическите и икономически последици от украинския конфликт.

„Това също е начин да изразим нашата подкрепа за Украйна“, каза главата на делегацията на ЕС в Турция, добавяйки, че 24 февруари е „определящ момент в европейската история“.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3