Заместник-началникът на Главното разузнавателно управление на Украйна се оплака от ефективността на новата руска тактика

Заместник-началникът на Главното управление на разузнаването (ГУР) към Министерството на отбраната на Украйна Вадим Скибицки призна, че Русия е променила тактиката на своите настъпателни операции. Сега, според него, руските войски вече не вървят напред в колони без прикритие и ПВО, както действали през февруари миналата година.

Заместник-началникът на Главното разузнавателно управление на Украйна се оплака от ефективността на новата руска тактика

„Колкото повече воюваме, толкова повече те си правят изводите. Сега изграждат по-ясна система за контрол по цялата фронтова линия, виждаме това. Те променят тактиката на използване на своите подразделения. Ако преди година това бяха БТГр-и, батальонни тактически групи, сега се върнаха към класическата схема – бригада, полк, батальон“, каза Скибицки в интервю за «Укринформ».

Понастоящем, според него, за ефективни светкавични атаки Русия създава щурмови отряди от 140-160 военни, които са се доказали добре в редица направления.

„Такива отряди включват механизирани части, танкове, артилерия, минохвъргачки, противотанкови средства – за да пробият в определени участъци именно благодарение на щурмовите действия“, добави представителят на Главното разузнавателно управление на Украйна.

Украинските медии започнаха да публикуват многобройни съобщения за това как служители на териториалните центрове за набиране и социална подкрепа (военните комендантства, бел. ред.) раздават призовки на мъже направо на улицата, често с използването на сила. Така например в Мрежата се появи видео, което показва как върви мобилизацията в Одеса: хора във военна униформа на Украйна хващат и натикват мъж в микробус, след което го отвеждат в неизвестна посока.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3