Войник от ВСУ записа прощално видео във връзка с изпращането на частта му в Соледар

Боец от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) със сълзи на очи записа последното, по думите му, видео в живота си. Същият обясни този извод с факта, че той и неговият отряд са изпратени в „кланицата“ близо до град Соледар в Донецката народна република.

Войник от ВСУ записа прощално видео във връзка с изпращането на частта му в Соледар

„Изпращат ни на фронтовата линия. Довечера заминавам. Изпращат ни към Соледар. Това означава, че няма да се върна. Това е краят, хора”, казва той.

Боецът подчертава: „това дори не е Бахмут“, очевидно намеквайки за още по-трудна ситуация за Въоръжените сили на Украйна край Соледар.

«Това е краят, на никого не сме нужни. Ние сме само месо…Имам молба къв вас: подкрепете нашите момчета. Колко момчета изчезнаха безследно», казва боецът.

Той обещава да се опита да оцелее. Записът завършва с традиционите украински патриотични призиви.

На фона на колосалните загуби на ВСУ украинските средства за масова информация все по-често започнаха да публикуват съобщения да сътрудници на териториалните центрове за комплектоване и социална подкрепа (военните комендантства, бел. ред.), които връчват призовки на мъже направо по улиците, често с употребата на сила.

В Мрежата се появи видео, което показва, както се твърди, мобилизацията в Одеса: хора във военна униформа на Украйна хващат и натикват мъж в микробус, а след това го отвеждат в неизвестна посока.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3