The Times: Хаосът в Капитолия дава шанс на Тръмп за преизбиране

Експертите продължават да виждат Доналд Тръмп като претендент за следващ президент на САЩ, пише The Times. Освен това в Щатите са налице един след друг скандали: или Байдън бива обвинен, че пази секретни документи по неподобаващ начин, или конгресмените не могат да се споразумеят за кандидат за говорител. А всички тези проблеми само добавят точки на Тръмп, смятат политическите анализатори.

The Times: Хаосът в Капитолия дава шанс на Тръмп за преизбиране

Освен това в САЩ скоро ще започне предизборната кампания, а Доналд Тръмп бива считан за единствения реален претендент за превес в Белия дом. Но има още какво да компенсира, защото миналогодишните междинни избори бяха катастрофа за него, пише авторът на статията. Тогава той издигаше своите кандидати, ако подкрепяха идеята му, че именно той всъщност е спечелил изборите през 2020 г. Почти всички обаче загубиха.

Освен това през декември комисията, която разследва щурма на Капитолия, поиска повдигане на четири обвинения срещу Тръмп, включително за съдействие на въстанието. Освен това компанията на Тръмп беше глобена с 1,6 милиона долара за данъчни измами, пише изданието.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3