Пригожин отново се обърна към САЩ с въпрос

Пригожин настоя САЩ да отговорят на въпроса кого, кога и къде е дестабилизирал

Пригожин отново се обърна към САЩ с въпрос

Основателят на групата «Вагнер» Евгений Пригожин се обърна към САЩ с въпроса „кого, кога и къде е дестабилизирал“, съобщиха от пресслужбата на предприемача в неговия канал в Telegram.

«За съжаление Белият дом не отговори на писмото ми. А съдейки по коментарите, има опит да се измъкнат с общи фрази за дестабилизиращи дейности. Искам да подчертая конкретно за дестабилизиращите дейности.

В Украйна има война. 

Аз съм един от участниците в тази война на страната на Русия, на страната на своята Родина, чийто интереси защитавах, защитавам и ще защитавам», се казва в публикацията.

Бизнесменът подчерта, че във всички държави, където и да е действал, е бил на страната на действащите власти и коренното население.

Пригожин отново призова Вашингтон да отговори на въпроса кой, кога и къде той е дестабилизирал.

По-рано пресслужбата на Пригожин публикува в своя канал в Telegram отвореното му писмо до координатора по стратегическите комуникации към Съвета за национална сигурност на САЩ Джон Кърби, който заяви на брифинг, че Вашингтон ще наложи санкции срещу групата «Вагнер», а Министерството на финансите на САЩ ще я признае за „международна престъпна организация“.

Писмото се състоеше от един въпрос: «Можете ли да назовете какво престъпление е извършила ЧВК «Вагнер?»

Говорителят на Държавния департамент Нед Прайс по-късно повтори мотива за санкциите срещу «Вагнер». Той подчерта, че САЩ считат групата за замесена в дестабилизиращи дейности, включително в Африка.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков посочи, че признаването от САЩ на групата «Вагнер» за престъпна организация няма никакво значение за Русия.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3