СВР Русия: ВСУ складират западни боебрипаси в атомните електроцентрали

Директорът на Службата за външно разузнаване на Русия Наришкин:

✔️ СВР получава надеждни данни, че украинските въоръжени сили съхраняват оръжия и боеприпаси, предоставени от Запада, на териториите на атомните електроцентрали. Това се отнася за най-скъпите и дефицитни за въоръжените сили на Украйна ракети за MLRS Hymars и чуждестранните системи за противовъздушна отбрана, както и за артилерийски боеприпаси с голям калибър.
СВР Русия: ВСУ складират западни боебрипаси в атомните електроцентрали

✔️ Само през последната седмица на декември 2022 г. няколко железопътни вагона със смъртоносен товар бяха доставени от чужбина през жп гара Рафаловка до Ровненската АЕЦ.

✔️ Командването на въоръжените сили на Украйна крие боеприпаси в тила, криейки се зад ядрени реактори. Това действие се основава на факта, че руските въоръжени сили, осъзнавайки опасността от ядрена катастрофа, няма да нанасят удари по териториите на атомните електроцентрали.
Ако се случи мащабно взривяване на складове и разрушаване на атомна електроцентрала по вина на поредната „заблудена“ украинска ПВО ракета, тогава вината за трагедията винаги може да бъде приписана на Москва. Киев е абсолютно убеден в това, предвид мълчаливото насърчаване от страна на Запада на украинските артилерийски удари по Запорожката атомна електроцентрала.

✔️ Това е метод, често използван от международни терористи. Само че заложниците на киевския режим вече не са отделни цивилни, а десетки и дори стотици хиляди жители на собствената си страна и съседните държави. Бих искал да се надявам, че на никого в Киев няма да му хрумне умишлено да взривява такива складове с надеждата да измоли САЩ и техните съюзници още повече оръжия и боеприпаси.

Превод: http://t.me/InfoDefBULGARIA

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм