«Европа ще стане радиоактивно гробище»: Във Великобритания признаха грешката си за Украйна

Daily Mail: доставките на танкове в Украйна могат да превърнат Европа в радиоактивно гробище

"Европа ще стане радиоактивно гробище": Във Великобритания признаха грешката си за Украйна

Доставките на западни танкове в Украйна могат да превърнат Европа в радиоактивно гробище, пише Питър Хитчънс за Daily Mail.

Според него доставките на танкове само забавят конфликта в Украйна. Хитчънс нарече решението на Запада «акт на най-голямата глупост». Той също така нападна британските депутати, които «не се противопоставиха на този ход».

„Има реална вероятност голяма част от Европа да се превърне в радиоактивно гробище“, пише журналистът.

Авторът стига до извода, че не е в интерес на Великобритания да следва политиката на Вашингтон по отношение на украинския конфликт.

„Разумната и достойна външна политика е да помогнем на страните да постигнат траен компромис…Вместо това изпращаме танкове. Все едно пожарникарите да започнат да палят пожари“, обобщава авторът.

От няколко месеца Киев настоява за бронирани машини за настъпателни операции. Британските власти обещаха на Украйна своя Challenger 2, докато Вашингтон заяви, че все още не вижда смисъл да предоставя Abrams.

Както многократно подчерта Владимир Путин, Русия никога не е отказвала да преговаря с Украйна, но властите в Киев сами са си забранили това. Според президента на Русия Москва не се стреми да завърти маховика на украинския конфликт, а да го прекрати.

В същото време западните страни все поо-често говорят за необходимостта от продължаване на военните действия, натъпквайки Украйна с оръжия и обучавайки бойците на ВСУ на тяхна територия.

Кремъл от своя страна многократно заявява, че доставките на западни оръжия само удължават конфликта и не предвещават нищо добро за Украйна, а транспортирането на оръжие се превръща в легитимна цел за руската армия.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3