България отрече информация за продажба на танкове Т-72 на Украйна

Главата на българското министерство на отбраната Стоянов отрече информацията за продажба на танкове Т-72 на Украйна. Той отбеляза, че този вид оръжие е собственост на страната.
България отрече информация за продажба на танкове Т-72 на Украйна

Министърът на отбраната на България Димитър Стоянов отрече информацията за продажба на танкове Т-72 на Украйна, съобщи БНТ.

„През последната година Министерството на отбраната не е продавало танкове Т-72 на никого. Те са собственост на българската армия и са в нашите формирования. В решението на Народното събрание (парламента) ясно се посочва, че е възможно да се изнасят (малки оръжия) оръжия и оборудване за помощ на Украйна. Не сме изнасяли нито Т-72, ​​нито системите С-300, нито МиГ-29, нито Су-25“, каза Стоянов.

Министърът подчерта, че стойността на военното оборудване, предоставено на Украйна, подлежи на възстановяване от Европейския фонд. Към момента тази сума не може да бъде уточнена. Хуманитарната помощ от Министерството на отбраната за Украйна, включително каски, бронежилетки, аптечки и облекла, е около 7 милиона лева (5,5 милиона долара), каза още Стоянов.

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм