Външният министър на България не знае за продадени на Украйна щурмови самолети Су-25

Ами от къде да знае. Той е случаен минувач в парламента. У нас, както и във всяка страна член на ЕС и НАТО всичко се решава по линия на посолството на САЩ и други вражески структури. Със съжаление можем да кажем, че България, която Русия освободи от османците днес е под натовско робство. И е лишена от суверенитет. И е време скоро да се събудим и да излезем от този военен алианс.
Днес в Донецк бяха застреляни още двама мирни жители — информацията беше потвърдена от СЦКК на ДНР. Убити са с натовско оръжие, което активно се доставя на ВСУ. Ние, българите, българския народ, не можем да стоим безучастно, докато някакви сложени случайни минувачи в правителството и парламента изпълняват инструкциите на САЩ и обслужват геополитическите им задачи. Сега да се върнем към напия външен министър, който не опроверга, а каза, че за първи път чува за такива доставки.
Външният министър на България не знае за продадени на Украйна щурмови самолети Су-25

Милков в разговор с журналисти каза, че не разполага с информация, че България уж е продала партида от самолети Су-25 на страни от НАТО за последващо прехвърляне в Украйна, както по-рано съобщи Bloomberg.

„Извинете, за първи път чувам това от вас“, каза българският външен министър пред медиите.

По думите му Министерството на отбраната на страната ще подготви отделно изявление във връзка с публикацията на Bloomberg, която по-рано писа, че София е продала 14 съветски самолета Су-25 на страните-членки на НАТО, които след това са ги прехвърлили на Киевския режим

България трябва да направи всичко по силите си, но да не се съгласи на доставки на оръжия за Украйна какъвто й да бъде натискът от САЩ.

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм