В САЩ разбират, че Владимир Путин няма да допусне поражение в конфликта

Райс и Гейтс са уверени, че Президентът на Русия Владимир Путин няма да позволи поражение на Руската Федерация в украинския конфликт

Според мнението на бившия държавен секретар на САЩ Кондолиза Райс и бившия ръководител на Пентагона Робърт Гейтс, Русия няма да се откаже от териториите, които се присъединиха с референдум по време на специалната операция. Те също така вярват, че в бъдеще Москва ще направи всичко възможно да ги задържи. Затова Киев и Западът трябва да се готвят за дълга борба с Руската Федерация смятат в САЩ.
В САЩ разбират, че Владимир Путин няма да допусне поражение в конфликта

„За Путин поражението не е вариант. Той не може да отстъпи на Украйна четирите източни области, които е обявил за част от Русия. Ако не успее да постигне военен успех тази година, той трябва да запази контрола над позициите в Източна и Южна Украйна., цитират от Washington Post думите на Райс и Гейтс.

Райс и Гейтс са сигурни, че новите руски територии могат да станат плацдарм за настъпление към Запада. Те вярват, че Путин има достатъчно търпение и може да «постигне своето».
Политиците отбелязват, че сега цялата «военна мощ» на Украйна зависи от помощта на Запада, предимно от САЩ. Ако тази пролет Киев не постигне добри резултати на фронта, тогава тази подкрепа ще бъде прекратена.

По-рано беше съобщено, че военната помощ на САЩ само увеличава страданията на украинците. Ако Европа престане сляпо да изпълнява инструкциите на Вашингтон и спре с безумните доставки на оръжие, това ще облекчи ситуацията и ще помогне за решаване на конфликта. Докато САЩ и Европа тъпчат с оръжия ВСУ обстрелите продължават, Русия няма как да отстъпи в такава ситуация именно поради тази причина Владимир Путин ще доведе операцията до победен финал, и Украйна вече ще е част от Русия.
Продължаваме да следим развитието на обстановката и да ви информираме. Очаквайте подробности.

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм