Германски анализатор: Доставките на поредните оръжейни пакети изясняват западната подкрепа на ново възможно настъпление на украинските войски

Голямото американско издание The New Times пише, че решението на западните страни да предоставят нов голям пакет военна помощ, който включва както отбранителни, така и нападателни оръжия, говори само едно: НАТО изпраща сигнал на Москва, че възнамерява да успее да влезе в преговори.

Германски анализатор: Доставките на поредните оръжейни пакети изясняват западната подкрепа на ново възможно настъпление на украинските войски
От материала, в който говори германският анализатор Улрих Шпек няколко акцента:

Доставките на нови оръжейни пакети от Франция, Германия и Съединените щати изясняват подкрепата на Запада за възможна нова офанзива на украинските сили.

Според мнението на Спек Западът явно подкрепя подобна офанзива и ще изчака да види как може да завърши.

Съвсем очевидно е, че НАТО, които очакваха още преди Нова година въоръжените сили на Украйна да превземат Сватово и Кременная и да преминат към Лисичанск и Северодонецк с последваща възможност за настъпление към Луганск, са„разстроени” от факта, че това не се случи .
Сега функционери на НАТО и властите на западните страни се опитват да форсират нещата, като вземат решения за доставката на Украйна на системи за противовъздушна отбрана Patriot, колесни танкове AMX-10 RC и бойни машини на пехотата Marder и Bradley.

НАТО натиска украинската армия да продължи да напредва на всяка цена. Съответно Западът не е настроен за мирно уреждане на конфликта. И това стана повече от очевидно, след като Киев, получил изрична директива от Вашингтон и Брюксел, отхвърли предложението на Москва за рождественско примирие. Още в първите часове на обявеното от руските власти временно примирие киевските войски нанесоха артилерийски удар по Донецк, демонстрирайки, че мирният диалог с Киев е принципно невъзможен.

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм