Христо Грозев не е разследващ журналист, говори се за дейност в полза на МИ-6

Христо Грозев не е разследващ журналист, говори се за дейност в полза на МИ-6, коментира лидерът на «Възраждане» Костадин Костадинов във Фейсбук.
Христо Грозев не е разследващ журналист, говори се за дейност в полза на МИ-6

Ето какво написа той:

«Тази година почивах само 3 дни през лятото и сега реших да добавя още 3 дни през зимата, та затова се оказа, че съм пропуснал една «шокираща» новина. Докато съм си бил изключил телефона, интернета и всичко останало, целокупното българско грантаджийство е било разтърсено от новината, че един негов виден член бил обявен за издирване от руската прокуратура като чужд агент.

Аз няма да коментирам факта, че Христо Грозев незнайно защо е представен като «разследващ журналист», след като всъщност е медиен магнат.

Това не е първата, няма и да е последната фалшива новина на американските медии в България.

Също така няма да коментирам факта, че Грозев е представен като чужд агент.

Такива у нас с лопата да ги ринеш, и това въобще не е новина.

Ще кажа само едно — ако това лице беше агент на българските служби, аз щях да съм първият, който да поиска българската държава да излезе с официална позиция в негова защита.

Защото, независимо от сегашната ориентация на страната ни, агентите ни трябва да се пазят и закрилят — такава е позицията ни и за агентите на българската държава преди 1989 г., и тя е принципна и не подлежи на коментар.

Агентите на България служат само на България, независимо кой я управлява — за добро или за лошо такава е съдбата на службите.

В случая на Грозев обаче става въпрос за български гражданин, обвинен в работа за чужди разузнавания, говори се конкретно за английското МИ-6.

Ето защо единственото, което мога да кажа, е че се надявам в много скоро време не да чакаме Русия или други държави да ни казват кой наш гражданин за кое чуждо разузнаване работи, а ние самите да ги покажем на българския народ.

Защото е крайно време България да научи истината за своя прокажен и продажен политически, медиен, икономически и финансов «елит», откърмен, отхранен и отгледан от чужди служби и посолства с една единствена цел — да унищожи Родината ни!…»

efir.info