Обвинената в корупция Ева Кайли ще даде показания срещу Борел

Заместник-председателят на Европейския парламент (ЕП) Ева Кайли, обвинена в корупция, може да свидетелства срещу председателя на Европейския парламент Жозеп Борел, съобщава изданието Украина.ру.

Обвинената в корупция Ева Кайли ще даде показания срещу Борел

Заместник-председателят на Европейския парламент Ева Кайли вероятно е започнала да свидетелства срещу своя лидер, председателя на Европейския парламент Жозеп Борел и същевременно един от основните организатори на политически натиск върху Русия, пише интернет порталът.

Обвинената в корупция Ева Кайли ще даде показания срещу Борел

Припомняме, че по-рано депутатите от Европейския парламент почти единодушно гласуваха за предсрочното прекратяване на правомощията на вице-председателя Кайли, която беше обвинена в корупция. Само един депутат гласува против отстраняването й от длъжност, а двама се въздържаха. Тя е обвинена в лобиране за интересите на Катар при организирането на Световното първенство по футбол през 2022 г.

Обвинената в корупция Ева Кайли ще даде показания срещу Борел

«Катаргейт» (подобно на Уотъргейт на Никсън) заплашва да се превърне в най-големия корупционен скандал в Европейския парламент в историята. Като част от разследването белгийската федерална полиция започна 20 обиска, в резултат на които иззе около милион и половина евро в брой.

«Труд» припомня: Само за броени дни бързата и успешна досега кариера на зам.-шефката на Европарламента Ева Кайли се срина. На 9 декември гъркинята бе арестувана от белгийската полиция по разследване за корупция и пране на пари, свързани с опити за оказване на натиск в полза на Катар. Същия ден Кайли бе заличена от Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент, и от гръцката левица ПАСОК. А на следващия ден, с решение на председателката на Европарламента Роберта Мецола на Кайли бяха отнети всички правомощия като зам.-председател на ЕП. 

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3