Небензя: Участието на САЩ в насочването на украинските оръжия ще има последствия

Постоянният представител на Русия в ООН Небензя предупреди за последиците от участието на САЩ в насочването на украинските оръжия

Небензя: Участието на САЩ в насочването на украинските оръжия ще има последствия

Участието на Съединените щати и други страни в насочването на украинските оръжия ще има правни последици, предупреди руският постоянен представител Васил Небензя на заседанието на Съвета за сигурност на ООН.

Москва, отбеляза дипломатът, със сигурност знае, че американски специалисти участват в използването на установки HIMARS в Украйна, а РСЗО биват насочваи към целите с помощта на американски военни спътници.

„А американският военен персонал на място координира сателитната и разузнавателна информация, изпраща точни координати, софтуер за РСЗО и наблюдава ефективността на използването на установките“, каза Небензя.

Той се позова на съобщенията, че летищата Дягилево и Енгелс, използвани от стратегическата авиация на Русия, са били атакувани с използването на американски сателитни данни.

„Модернизираните съветски дронове Ту-141 „Стриж“ бяха насочени към целта с помощта на американската глобална сателитна система GPS“, каза постоянният представител на Русия.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3