Унгария обвини ЕС в лицемерие заради критиките за ветото

Сиярто обвини ЕС в лицемерие заради критиките към Унгария и игнорирането на ветото на други страни

Унгария обвини ЕС в лицемерие заради критиките за ветото

Унгарският външен министър Петер Сиярто обвини ЕС в лицемерие поради факта, че ЕС не реагира на ветото на Австрия и Холандия за приемането на България и Румъния в Шенгенската зона, докато позицията на Унгария, която е различна от повечето страни-членки на ЕС, постоянно е изложен на критика.

«Вчера страните-членки на ЕС гласуваха в Брюксел за присъединяването на Хърватия, Румъния и България към Шенгенското пространство. Хърватия беше приета, но Румъния и България не могат да се присъединят, въпреки че и двете го заслужават, тъй като твърдо пазят границите си и са го направили много за спиране на незаконната миграция. Тогава защо не можаха да се присъединят? Е, защото няколко страни членки — Австрия и Холандия — наложиха вето на присъединяването им. Всички останали подкрепиха», написа Сиярто в социалните мрежи.

Главата на унгарското външно министерство риторично попита „къде тогава са професионалните опечалени, които се тревожат за единството на ЕС, евродепутатите, които искат да отменят единодушното вземане на решения, къде са оплакващите се журналисти от либералния мейнстрийм, къде са брюкселските бюрократи, министри на либералните правителства“.

„Дайте да сравним настоящата тишина в момента с шума, който придружава всяка унгарска национална позиция в дискусиите в Брюксел. Либералният мейнстрийм отново разкри огромното си лицемерие: ако централноевропейска държава наложи вето, това е краят на света, разрушаване на европейското единство, а ако западноевропейците наложат вето, тогава всичко е наред“, каза той.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3