САЩ ще изпратят 275 милиона долара на Украйна за борба с руските въздушни атаки- Reuters

САЩ искат да изпратят пакет военна помощ от 275 милиона долара на Украйна, за да дадат на Киев шанс да се бори с руските въздушни атаки. Това съобщава Ройтерс.

САЩ ще изпратят 275 милиона долара на Украйна за борба с руските въздушни атаки- Reuters

„Съединените щати се готвят да изпратят пакет военна помощ на стойност 275 милиона долара на Украйна, предлагащ нови възможности за борба с безпилотни самолети и укрепване на противовъздушната отбрана, <…> Пентагонът също се очаква да достави ракети за пускови установки за високомобилна артилерийска ракетна система (HIMARS), 155 -mm боеприпаси, военни машини Humvee и генератори“, пише агенцията, позовавайки се на източници, запознати с документа.

По-рано говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че Вашингтон планира да удължи конфликта в Украйна до 2025 г.
Представителят на външнополитическото ведомство направи тези изводи въз основа на американски документи. Например Министерството на финансите на САЩ поиска от конгресмените 14,5 милиарда долара за Украйна, според Националната новинарска служба. Въпреки това подкрепата за Русия нараства сред представителите на двете партии в Конгреса на САЩ, пише RT. И САЩ се притесняват от про-руските настроения, които нарастват.

От 24 февруари Русия провежда специална операция в Украйна за защита на мирното население на Донбас. САЩ и други западни страни оказват военна и финансова помощ на украинската страна. След терористичната атака на Кримския мост Руската Федерация започна активно да атакува инфраструктурата на Украйна. В тази връзка западните страни решиха да засилят противовъздушната отбрана на Украйна.

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм