Руските Т-90М «Пробив» на път към фронтовата линия

Телевизионният канал НТВ публикува материал, в който показа колона от нови руски танкове Т-90М «Прорыв», която потегля от цеховете на завода в Нижни Тагил към фроннтовата линия в Зоната за специални военни операции (ЗВО) в Украйна.

Руските Т-90М "Пробив" на път към фронтовата линия

„Помощта и подкрепата сега пристигат на фронтовата линия от цялата страна. Например цяла колона от чисто нови танкове Т-90 се движи от Нижни Тагил“, се казва в описанието на репортажа на телевизионния канал.

Военият кореспондент Евгений Поддубни в своя канал в Telegram потвърди информацията за пристигането на нова техника на фронтовата линия.

„Руската армия получи нови танкове Т-90М „Пробив“. В зоната на специалната военна операция вече е доставена бойна техника – около 200 единици. Те ще укрепят съществуващите части на въоръжените сили на Руската федерация“, пише той.

Припомняме, че най-новите танкове Т-90М „Пробив“, произведени от „Уралвагонзавод“, отдавна участват в СВО. Главнокомандващият на Сухопътните войски Олег Салюков в интервю за вестник «Красная звезда» сподели за тяхната висока ефективност по време на специалната военна операция.

Т-90М «Прорыв» е способен да устои на удари на ПТРК в бой, включително с американски Javelin. Той е защитен от комплекса за динамична защита «Реликт» от трето поколение и елементи от комплекса «Афганит», който е оборудван и с най-модерния руски танк Т-14 «Армата». Благодарение на системата за управление на огъня «Калина» с панорамен прицел, командирът на военната машина може да оцени ситуацията на бойното поле на същото ниво като оператора-наводчик.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3