Путин: Западът използва украинския народ като пушечно месо

Путин: Западът поощрява терора в Донбас и използва украинците като пушечно месо

Путин: Западът използва украинския народ като пушечно месо

Западът по всякакъв начин се опитва да запази своето господство, украинският народ стана жертва на тези стремежи, заяви Владимир Путин във видеообръщение към главите на отбранителните ведомства на страните-участнички в Шанхайската организация за сътрудничество и ОНД.

„Виждаме тежките последици от подобни действия днес в Украйна. В продължение на няколко години Западът безсрамно източваше и експлоатираше нейните ресурси, поощряваше геноцида и терора в Донбас, всъщност превърна тази страна в колония и сега цинично използва украинският народ като пушечно месо, като таран срещу Русия, продължавайки да снабдява Украйна с оръжия и боеприпаси, изпращайки наемници, тласка я към самоубийствен път».

«Съединените щати заложиха на агресивното разширяване на НАТО, всъщност разрушиха архитектурата на стратегическата стабилност, която беше създавана в продължение на десетилетия.

За да сдържи алтернативните модели на развитие, Западът налага незаконни санкции, използва технологиите на «цветните революции» и разпалва военни конфликти», заяви руският лидер.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3