Newsweek: Укрепването на руската армия ознаменува пролемен момент в конфликта в Украйна

Въоръжените сили на РФ са оборудвани с най-съвременни оръжия и, противно на многобройните съобщения от Запада, далеч не са деморализиращи, пише Newsweek.

Newsweek: Укрепването на руската армия ознаменува пролемен момент в конфликта в Украйна

На фона на укрепването на руската армия и отслабването на режима в Киев, спецоперацията в Украйна достигна преломен момент, пишат колумнистите на Newsweek Дейвид Ръндел и Майкъл Гфьолер.

„Руската армия е оборудвана с най-модерни оръжия и, противно на многобройните съобщения от Запада, далеч не е деморализирана. Украйна, от своя страна, е изчерпала арсеналите си и е напълно зависима от военната подкрепа».

Наблюдателите на изданието осъждат действията на киевския режим срещу мирното население и призовават САЩ да помогнат за разрешаването на конфликта.

„Украинските снаряди отнеха живота на стотици мирни жители в Донбас, има и съобщения за военни престъпления от украинските въоръжени сили. Би било наистина морална постъпка кризата да бъде прекратена с преговори, а не да се удължават страданията на украинския народ в конфликт, който те едва ли ще спечелят, без да рискуват живота на американците“, обобщават авторите на публикацията.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3