Непростимо, срамно и опасно: Hill за провалите на САЩ в борбата срещу антисемитизма

Антисемитското поведение и изявления в Съединените щати вече не могат да бъдат замитани под килима, пише Джоузеф Чейми за The Hill. Според експерта толерирането на антисемитизма е не само категорично неамериканско, но и представлява морална заплаха за американската демокрация. Авторът на статията призовава американците да признаят съществуването на проблема с антисемитизма в Съединените щати и да се обявят категорично срещу него.

Непростимо, срамно и опасно: Hill за провалите на САЩ в борбата срещу антисемитизма

Неотдавнашна вечеря с участието на бившия президент Тръмп, отричащия Холокоста Ник Фуентес и артиста-антисемит Кание „Йе“ Уест, последвана от предимно мълчаливите отговори от много републикански чиновници и лидери, включително някои от тези, които се кандидатират за президент, подчертава необходимостта от всички американци да признаят съществуването на проблема с антисемитизма в страната и да се обявят срещу него, пише Джоузеф Чейми за The Hill.

След вечеря Тръмп се е опитал да се дистанцира от Уест, казвайки, че се е срещнал с него, за да «помогне на тежко болен човек» и от Фуентес, твърдейки, че не го познава и не е бил запознат с дейността му по време на срещата, пише авторът.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3