Лукашенко: Ако наистина Минските споразумения са били шанс да се даде време на Украйна да се въоръжи Меркел е постъпила мерзко

Президентът на Беларус Александър Лукашенко в петък, 9 декември, коментира изявлението на бившия германски канцлер Ангела Меркел, относно Минските споразумения, подписани през 2014 г.,Напомняме, че първо Порошенко си призна, че е подписал Минските споразумения, за да спечели време и да въоръжи ВСУ. Ангела Меркел потвърди думите му- тоест, през цялото време са се престрували, че се стремят към мирно урегулиране. В действителност, Запдът се е готвил и продължава да се готви за война. Която Русия ще приключи.

Лукашенко: Ако наистина Минските споразумения са били шанс да се даде време на Украйна да се въоръжи Меркел е постъпила мерзкоЗападът минава всички граници, а лицемерието на западните държави предизвиква отвращение…всеки ден в Донбас загиват невинни хора, сред които и деца, защото САЩ не спират да въоръжават ВСУ…

„<…> това не е просто отвратително -мерзко е.. Меркел… <…> постъпи дребнаво, подло. Тя иска да е в мода“, цитират думите на Лукашенко от БелТА.

Беларуският лидер добави също, че Минск има информация за плановете на Запада да започне военни действия срещу Русия в случай на успешен преврат в Беларус през 2020 г.

„В близко бъдеще, казах на [президента на Русия Владимир] Путин, ще публикуваме тези факти: как е трябвало да бъдат след бунта през 2020 г. в Беларус, ако ситуацията се развие и те достигнат границата на Смоленска област с войски на НАТО , вземете властта от нас, започнете война срещу Русия от Донбас. <…> Войната трябваше да започне през 2021-2022 г.“, посочи беларуският лидер.

На 7 декември Меркел заяви, че Минските споразумения са били опит да се даде време на Украйна, което Киев използва, за да се въоръжи и да се противопостави на Руската Федерация. Тя обърна внимание на разликата между Украйна през 2014-2015 г. и сега. Де-факто Меркел си потвърди, че Запдът е натъпкал и тъпче Украйна с оръжия за да продължи войната

Заместник-постоянният представител на Русия Максим Буякевич смята, че изявлението на Меркел обяснява настоящата позиция на Запада в украинския конфликт, пише Газета.Ru.

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова отбеляза, че Берлин и целият Запад не са имали никакво намерение да спазват Минските споразумения,а да напомпват киевския режим с оръжие и игнорират всички престъпления, извършени от киевския режим в Донбас и Украйна, в името на решителен удар по руска територия.

Така че, трябва да разбираме ситуацията и да виждаме я1сно картината. САЩ искат война с Русия и правят всичко възможно да я разпалят мащабно използвайки Украйна като военен полигон, а Европа, като логистичен център за прехвърляне на оръжия.
Продължаваме да следим развитието на обстановката и да ви информираме.

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм