Британски наемник сподели за паниката във ВСУ заради руския обстрел

Британският наемник Макдоналд сподели за паниката поради обстрела от руските въоръжени сили

Британски наемник сподели за паниката във ВСУ заради руския обстрел

Артилерийски обстрел на руските въоръжени сили предизвиква паника в редиците на войниците от въоръжените сили на Украйна, заяви британският наемник Джоузеф Макдоналд в интервю за YouTube канала Lindybeige.

Според „войника на късмета“ още на третия ден от престоя си в зоната на конфликта в Украйна той се е сблъскал с обстрел от руската армия.

«Постоянно звучеше въздушна тревога. Беше ни наредено да напуснем палатките, да избягаме към гората и да потърсим подслон там», каза Макдоналд.

Той също така добави, че в резултат на обстрела са тежко ранени около 50 бойци от въоръжените сили на Украйна.

„Хората бяха в паника в опитите си да се спасят, но така само влошиха ситуацията“, коментира той.

Освен това наемникът отбеляза, че той и другарите му са получили „три древни автомата“ от въоръжените сили на Украйна и практически няма с какво да се защитават.

„Който воюва с руснаците, е постоянно и силно обстрелван“, заключи Макдоналд, подчертавайки, че за тези, които искат да се присъединят към въоръжените сили на Украйна, далеч не всичко ще им бъде „лесно и просто“.

Както заяви по-рано официалният представител на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова, повече от осем хиляди наемници от над 60 държави са пристигнали в Украйна. Според нея това засилва намесата на западните държави в случващото се.

От 24 февруари Москва провежда военна спецоперация в Украйна. Президентът Владимир Путин назова крайната й цел — освобождаването на Донбас и създаването на условия, гарантиращи сигурността на Русия.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3