В Съединените щати се притесняват от нарастването на проруските настроения

В САЩ расте броят на гражданите, които подкрепят тезата за намаляване на помощта за Киев. Това съобщава американското издание The Hill.

В Съединените щати се притесняват от нарастването на проруските настроения

„Републиканците в Конгреса изразяват своята позиция <…> като твърдят, че Вашингтон не може да продължи да помага на Украйна поради инфлацията, която засяга живота на американските семейства. <…> Десетки високопоставени служители на Републиканската партия заеха проруска позиция“, пише колумнистът Дъглас Шоен.

Освен това той отбеляза, че подобни възгледи са били наблюдавани преди само сред републиканците, но сега дори демократите изразяват подобна идея. „Левите се изказаха на висок глас срещу продължаващата подкрепа за Украйна в писмото си до администрацията на [президента на САЩ Джо] Байдън“, каза политическият коментатор.

По-рано членът на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ Марджъри Грийн предложи да се проверят средствата, отпускани на Украйна от бюджета на САЩ. Вашингтонските власти обаче не подкрепиха подобна инициатива.

Съединените щати и други западни страни оказват помощ на Киев и се противопоставят на Русия след началото на спецоперация на територията на Украйначиято цел е да защити жителите на Донбас

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм