Мария Захарова нарече думите на Меркел относно Минските споразумения заявка за трибунал

Признанието на Ангела Меркел, бивш канцлер на Германия, в интервю за вестник Die Zeit, че подписването на Минските споразуменията е имало за цел да даде време на Украйна да се подготви за военна конфронтация с Русия, може лесно да се приложи в рамките на трибуналът. Това каза по време на брифинг официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова, предаде ТАСС.
Мария Захарова нарече думите на Меркел относно Минските споразумения заявка за трибунал

„Сега много говорят за правни оценки на това, което се случва около Украйна, някакви трибунали и така нататък по най-различни начини. <…> Но това е конкретно заявление за трибунала. Това, което Меркел каза в интервюто си, е свидетелство на човек, който директно заяви, че всичко, което е направено през 2014-2015 г., е имало една цел: да се отклони мнението на световната общност от реалните проблеми, да се изиграе време, да се напомпи с оръжие Киевския режим и да доведе въпроса до голям конфликт “, каза тя.

Според нея по думите на Меркел «звучи ужасно: фалшификатите като метод на действие на Запада — машинации, манипулации, всякакви изкривявания на истината, закона и правото, каквито можетм да си представим».

„Те [представителите на Запада – Ред.] още тогава, през 2015 г., когато проведоха многочасови преговори, те знаеха, че никога няма да направят това, че ще тъпчат с оръжие Киевския режим
Те не съжалиха никого: жените, децата, мирното население на Донбас и изобщо Украйна. Имаха нужда от конфликт и бяха готови за него още тогава, през 2015 г.“, подчерта дипломатът.

Напомняме, по-рано Меркел потвърди думите на Порошенко, че Киев е подписал Минските споразумения, за да си спечели време за въоръжаване.

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм