ЛНР: Артилерията на Киев удари собствената си пехота

Офицерът от ЛНР Марочко: Артилерията на ВСУ удари собствената си пехота при опита си за пробив в Донбас

ЛНР: Артилерията на Киев удари собствената си пехота

Украински силоваци при поредни си опит за атака срещу Сватовския участък на фронта в Донбас са били обстрелвани от собствената си артилерия, съобщи за РИА Новости Андрей Марочко, офицер от Народната милиция на ЛНР, позовавайки се на данни на разузнаването.

„При поредния опит на въоръжените формирования на Украйна да пробият нашата линия на отбрана в Сватовско направление ротно-тактическата група на противника навлезе в зоната на поразяване на собствената си артилерия“, каза източникът.

Той не изключи, че това може да се е случило поради несъгласуваност в действията с артилерийските части или проблеми с комуникациите в този участък на фронта.

„Командирът на щурмовото отделение на практика изложи личния състав на ударите на украинските войски. В резултат на това част от силите и средствата на противника бяха унищожени, останалите се върнаха в изходната си линия“, обясни офицерът.

Ситуацията в Сватовското направление в Донбас ескалира преди няколко месеца. Украинските сили за сигурност редовно обстрелват самия град с РСЗО HIMARS и се опитват да пробият отбраната в този район, който е важен за потенциален пробив към други селища на ДНР.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3