Военните на Руската Федерация удариха пункта на дислокация на чуждестранни наемници в района на Харков

Руски военнослужещи поразиха пункта на дислокация на чуждестранни наемници в района на Харков. Това съобщи на 7 декември официалният представител на Министерството на отбраната на Руската Федерация генерал-лейтенант Игор Конашенков.
Оперативно-тактическата и армейската авиация, ракетните войски и артилерията поразиха 79 артилерийски единици на огневи позиции, жива сила и бойна техника в 183 района.
Военните на Руската Федерация удариха пункта на дислокация на чуждестранни наемници в района на Харков

В района на село Боровское, Харковска област, беше ударен пунктът за временно разполагане на подразделение на чуждестранни наемници “, съуобщи генерал-лейтенант Игор Конашенков по време на брифинг посветен на хода на спецоперацията

Освен това руските въоръжени сили унищожиха радиолокационна станция (РЛС) на украинската система за противовъздушна отбрана С-300 в района на Барвенково в същата област на Украйна.

На 5 декември грузинският премиер Иракли Гарибашвили заяви, че грузинската опозиция изпраща грузински наемници в Украйна. Посолството на Украйна в Грузия на свой ред съобщи за смъртта на шестима грузински доброволци край Артемовск (украинско име — Бахмут). Според съобщението на дипломатическата мисия те са попаднали в обкръжение.
Местни жители разказват, че много от наемниците сяа полчци и англоезични

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм