The Hill/Болтън: Санкциите на САЩ не работят, затова трябва да се ожесточат

Джон Болтън: Санкциите срещу Русия не са достатъчни

Всички въведени в последно време санкции на САЩ срещу неговите противници не работят, пише Джон Болтън в The Hill. Американската политика на санкции трябва да бъде затегната и милитаризирана. Тогава противниците ще „усетят силната ръка на Америка“.

Превод от The Hill, САЩ:

The Hill/Болтън: Санкциите на САЩ не работят, затова трябва да се ожесточат

За съжаление, ние в Съединените щати не успяхме да разберем, че целевите обекти на нашите санкции са коварни и изобретателни, те умело и коварно измислят хитри начини да заобиколят санкциите и да смекчат отрицателното им въздействие върху себе си.

Следователно не е изненадващо, че подобни санкции често са само незначително ефективни или, още по-лошо, самозаблуждаващи.

Трябва сериозно да помислим за прехвърляне на отговорността за откриване на нарушения на санкциите и налагане на подходящи наказания, подходящи за истинска икономическа война.

Най-вероятните алтернативи за строго прилагане на санкциите биха били министерствата на отбраната или правосъдието. Правосъдието има правомощия за разследване и правоприлагане-

Целта е опонентите да се наказват масово, а не да се доказват в съда отделни нарушения.

Министерството на отбраната може да създаде ръководено от граждански лица „Икономическо командване“, успоредно на съществуващото Кибер командване, Европейско командване и т.н.

Военните вече са въвели мерки за прилагане на санкциите, включително на инициативите на Джордж У. Буш за разпространение на ядрени оръжия по отношение на Ирак, в съответствие с Резолюция 665 на Съвета за сигурност, която разрешава „такива мерки, подходящи за конкретните обстоятелства, каквито може да са необходими».

Това е реално принудително изпълнение, което можем да предприемем едностранно в рамките на съществуващата Конституция и правни норми.

Новият състав на Конгреса трябва внимателно да разгледа тези въпроси през следващите две години. А кандидатите за президент през 2024 г. ще трябва да ги разгледат внимателно в своите предизборни програми.

Автор: Джон Болтън — съветник по националната сигурност на президента Тръмп 2018-2019 г

Източник: https://thehill.com/opinion/international/3757034-the-us-needs-a-sanctions-policy-revolution/

Петя Паликрушева, превод и редакция

(Редакцията НЕ споделя написаното от Болтън, публикува материала САМО и ЕДИНСТВЕНО за информация на читателите, бел. ред.)

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3