RS: Западът не се е стараел да подтикне Киев да изпълни Минските споразумения

И Путин, и Зеленски са съгласни, че споразуменията от Минск са мъртви и никой не е готов за нови преговори. Но както пише авторът на статията в Responsible Statecraft, оказва се, че Западът дори не се е опитал да окаже натиск върху Киев, за да ги изпълни. Дори Порошенко призна, че Украйна се възползвала от този договор и затишието, за да натрупа военна сила.

RS: Западът не се е стараел да подтикне Киев да изпълни Минските споразумения

За първи път от много месеци Владимир Зеленски и Владимир Путин са на едно мнение поне по някакъв въпрос, пише Тед Снайдер, автор на статия в Responsible Statecraft. Но това, според журналиста, прави перспективата за преговори още по-далечна, защото и двамата политици са на едно и също мнение — че Минските споразумения са мъртви.

Президентът на Украйна заяви, че предварително условие за всякакви преговори с Русия трябва да бъде „възстановяването на териториалната цялост на Украйна“, включително Донбас, Херсон, Запорожие и дори Крим. Русия, от друга страна, заяви, че преговори могат да се проведат само въз основа на съществуващите геополитически реалности и твърди, че всяко регулиране чрез преговори трябва да зачита присъединяването на същите региони към Русия, отбелязва изданието.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3