Киев изтегля допълнителни сили към Артьомовск

Офицерът от Народната милиция на ЛНР Марочко: ВСУ изтегля допълнителни сили в района на Артьомовск

Киев изтегля допълнителни сили към Артьомовск

Украинското командване е изтеглило допълнителни сили в района на Артьомовск, съобщи за РИА Новости офицерът от Народната милиция на ЛНР Андрей Марочко, позовавайки се на данни на разузнаването.

„В района на населеното място Артьомовск е отбелязано пристигането на подкрепления за Въоръжените сили на Украйна“, каза той.

Според Марочко голяма част от украинските бойци са незабавно изпращани в зоната на активните бойни действия, за да компенсират безвъзвратните и санитарни загуби. Останалите все още са в командния резерв.

Миналата седмица временно изпъляващият длъжността глава на ДНР Денис Пушилин съобщи за успеха на руските войски в настъплението към Артьомовск. Според него скоро е възможно оперативно обкръжаване на града. Съветникът на Пушилин Игор Климовски добави, че украинската армия изтегля тежката техника от града и укрепва резервните си линии, като същевременно понася големи загуби. В доклада на Министерството на отбраната на Русия за 4 декември също се говори за успешно настъпление в този район, въоръжените сили на Украйна губят там около 50 души на ден.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3