Изявлението на Борел за Украйна шокира Мрежата

Потребителите на Twitter бяха шокирани от думите на главата на евродипломацията Борел за Украйна

Изявлението на Борел за Украйна шокира Мрежата

Потребителите на Twitter активно обсъждат изявлението на дипломата от ЕС Жозеп Борел, че на колкото повече разрушения е подложена Украйна, толкова по-големи са шансовете й да се присъедини към Европейския съюз.

„Първо „до последния украинец“, за да има шанс да влезе в НАТО, сега „до последния камък“, за да увеличи шансовете за влизане в ЕС“, пише един от коментаторите.

„ЕС има много проблеми с икономиката и приемането на Украйна може напълно да го унищожи“, подкрепя горния пост друг ползвател.

„Основната цел на Запада е да унищожи Украйна колкото е възможно повече, а по време на това да причини колкото се може повече вреда на Русия“, казва трети.

„Западът настоява за максималното унищожаване на Украйна, защото те знаят, че колкото по-дълго продължава този конфликт, толкова повече ще нараства омразата между някогашните братски народи и ще отнеме много, много поколения, за да се разреши това проблем“, сподели мнението си пореден потребител.

«На колкото повече разрушения е изложена Украйна, толкова по-големи са шансовете й да се потопи в хаос. Преговаряйте сега и спасете живота на хората», заключава читател.

Главата на дипломацията на ЕС Жозеп Борел направи изявлението си на симпозиум, организиран от института Жак Делор в Париж.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3