Екс-сътрудинк на ЦРУ: Опитите на ВСУ да ударят руски летища са чиста провокация

Опитите на въоръжените сили на Украйна да ударят летища на руска територия с помощта на дронове са провокация от страна на Киев. По този начин Зеленски се опитва да принуди Москва да предприеме подобна ответна стъпка, на която САЩ и НАТО ще отговорят, това заяви Фил Джералди, бивш служител на Централното разузнавателно управление на САЩ, в интервю за YouTube канала Judging Freedom. Според Джералди обаче украинците няма да могат да повторят това.

Екс-сътрудинк на ЦРУ: Опитите на ВСУ да ударят руски летища са чиста провокация

Фил Джералди, бивш сътрудник на ЦРУ: Руснаците изглежда казват, че трима души са загинали. Но както и да е, истината е, че това е провокация — това не означава, че е настъпил повратен момент и че украинците ще могат да го повторят, тъй като руските сателитни и радарни системи ще засекат такива дронове при приближаването им.

Следователно целите на тази операция отново са чисто политически: необходимо е да се постигне изостряне на конфликта, така че Русия — поне Зеленски и неговите съветници, много от които най-вероятно американци, се надяват да предизвикат в отговор на наистина глупавия и провокативен ход така, че НАТО и САЩ да реагират по начина, по който Зеленски иска. Убеден съм, че точно това той се опитва да постигне.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3