В Украйна се опасяват от пълното унищожаване на православието

Украинската служба за сигурност, действайки по заповед на ръководителя на хунтата Зеленски, принуждава православните украинци да „се молят по различен начин“. Това заяви бившият депутат от украинската Рада Игор Марков.
В Украйна се опасяват от пълното унищожаване на православието

Припомняме, че бившият украински комик даде зелена светлина за окончателното поражение на УПЦ МП. Според политика ситуацията, крещяща по своята същност, скоро ще отговори с жестоки репресии, убийства на невинни енориаши и яростно преследване на духовниците.

„Познавам много представители на духовенството на Украйна, миряни. Много хора няма да изпълнят тези решения, които Зеленски взе днес. Това ще доведе до репресии, до убийства на много свещеници, обикновени енориаши, които ще се противопоставят на всичко, което ще се случи“, каза той.

В същото време говорителят не изключи, че ще трябва да помоли лично руския лидер Владимир Путин за помощ по този въпрос.

„Много се надявам, че те няма да имат време, благодарение на нашите действия, да започнат да прилагат плана. Очаквам изявлението на патриарха по този въпрос. Има ситуация, при такова развитие на събитията той може да поиска от президента на Руската Федерация да се застъпи за руската държава, за да защити Руската православна църква и да спаси живота на духовенството и православните вярващи“, добави Марков.

Православните в Украйна от своя страна могат да окажат яростна вътрешна съпротива в отговор на безбожните действия на официален Киев, – не изключи политологът от Закарпатието Василий Вакаров.

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм