Figaro: Байдън няма да отмени протекционисткия закон въпреки жалбите на Макрон

В отговор на обвиненията в протекционизъм, отправени от Еманюел Макрон по време на посещението му в Съединените щати, Джо Байдън не даде никакви обещания на френския президент относно промени в протекционисткия закон, пише Пиер-Ив Дюгуа за Le Figaro. Както подчертава авторът, целта на мерките, предприети от американското правителство, е да превърнат САЩ в лидер в производството на електромобили и властите няма да се откажат от тази задача.

Figaro: Байдън няма да отмени протекционисткия закон въпреки жалбите на Макрон

Упреците, отправени от Франция срещу Закона за намаляване на инфлацията, са правилни в много отношения, счита авторът на статията. Най-малко 200 милиарда долара различни субсидии и данъчни кредити, предвидени в текста, са пряко приложими само за индустриите, разположени в Съединените щати.

„Тяхната изрична цел е да превърнат Америка в световен лидер в инвестициите и технологиите в областта на електровобилите, без въглеводороди и съвместими с борбата срещу промяната на климата“, отбелязва журналистът.

Според него Законът за намаляване на инфлацията няма да бъде променен, дори френската делегация във Вашингтон признава това, отбелязва изданието.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3