ВСУ са опитали да ударят с дронове летищата Дягилево и Енгелс, в отговор Русия ликвидира 17 военни обекта в Украйна

Министерството на отбраната на Русия съобщи за опит на въоръжените сили на Украйна да ударят летища в Саратовска и Рязанска области

ВСУ са опитали да ударят с дронове летищата Дягилево и Енгелс, в отговор Русия ликвидира 17 военни обекта в Украйна

Украйна е извършила атака над военните летища в Саратовска и Рязанска области, убивайки трима руски военнослужещи, съобщиха от пресслужбата на Министерството на отбраната на Русия.

„Сутринта на 5 декември киевският режим извърши опити да нанасяне на удари с реактивни безпилотни летателни апарати над военните летища Дягилево в Рязанска област и Енгелс в Саратовска област», се казва в изявлението.

По данни на ведомството, при атаката са загинали трима военни от техническия състав, още четирима са пострадали, оказана им е необходимата медицинска помощ.

Отбелязва се, че руската авиация с помощта на средствата на ПВО е прихванала летящите на малка височина украински БПЛА.

«В резултат на падането и взрива върху руските летища на обломките на реактивните безпилотници е била незначително повредена обшивката на корпуса на два самолета», съобщиха от министерството.

В качеството на ответни мерки Русия е нанесла масиран удар по украинската система за военно управление и свързаните с нея обекти на отбранителния комплекс.

«Независимо от опитите на киевския режим да прекъсне с терористичен акт бойната работа на руската далечна авиация, днес около 15:00 часа московско време по системата за военно управление и свързаните с нея обекти от отбранителното ведомство, връзки, енергетика и военни части на Украйна е нанесен масиран удар с високоточно оръжие с въздушно и морско базиране. Всички 17 обекта са поразени», уточниха от Министерството на отбраната на Русия.

Подчертава се, че ударът на Русия е нарушил прехвърлянето с железопътен транспорт на резерви на ВСУ, чуждестранно въоръжение, военна техника и боеприпаси в районите на бойните действия.

ПП

Присъедини се към нашия Телеграм-канал!
https://t.me/NewsFrontBulgaria/3