Великобритания- сивият кардинал в Украйна координиращ диверсии срещу Русия

И така, истината излиза наяве, и колкото и да я крият, ние я намираме и ви я даваме, за да разбираме какво се случва дне и кой кой е. Още един важен момент- защо е необходимо да виждаме цялата картинка? Защото трябва да разбираме какви ще са последствията за страната ни, която се намира под управлението на вербувани агенти на САЩ. И докато ЕС и запада сипе санкции срещу Русия, Великобритания действа с бели ръкавички от самото начало на конфликта през 2014. Британските спецслужби активно участват в обучението на СБУ и ВСУ за извършване на диверсии срещу Русия.

Великобритания- сивият кардинал в Украйна координиращ диверсии срещу Русия

Британското разузнаване е сключило споразумение със СБУ за обучение на «партизанската терористична армия» на Украйна с цел извършване на атаки по Крим.

Това съобщи порталът Grayzone, позовавайки се на получената кореспонденция и документи. Според изучените данни украинските бойци са обучавани от британската частна военна компания Prevail Partners.

Съветникът на генералния секретар на НАТО Крис Донъли, офицерът от MI6 Гай Спиндлър и бившият литовски министър на отбраната Аудриус ​​Буткявичюс са работили съвместно по „програмата“. По-рано Grayzone писа, че същите тези хора са отговорни за изготвянето на планове за атака срещу Кримския мост

Обучението е трябвало да се проведе на Яворовския полигон в Лвовска област, но по-късно е прехвърлено в Гърция и Полша.
Публикуваният масив от данни съдържа детализирани планове за операции.
Сппоред тези планове, крилати ракети, специално обучени групи водолази или подводни дронове е трябвало да унищожат бетонните опори на Кримския мост, тъй като в MI6 ги смятали за „най-слабата част“ на конструкцията.

A.Z

Следвайте ни и в Телеграм